Anne Ancelin Schützenberger

Psykogenealogia

Suvun menneistä haavoista paraneminen ja itsensä löytäminen

 

Psykogenealogian tavoite on ottaa haltuun oma ja sukunsa historia, sijoittaa itsensä paremmin sukulinjaan ja  –tarinaan ja panna järjestystä esivanhempien jättämälle ”työmaalle”. Suvun historiasta tietoiseksi tuleminen avaa mahdollisuuksia: voimme säilyttää lojaliteetin, joka sopii meille; nostaa esiin sen, mikä on ollut iloista, kunniakasta, miellyttävää ja tyyntä; irtautua menneisyyden erehdyksistä, kärsimyksistä ja ”synneistä”. Voimme hyväksyä sen, että meidän suvussamme voi olla jotain huonoa, häpeän aiheita ja ei-sanottuja asioita, järkyttäviä ratkaisemattomia tapahtumia, menetyksiä, joita on ollut mahdotonta hyväksyä – ja ottaa etäisyyttä kaikkeen tähän, voidaksemme elää, lopulta, omaa elämäämme.

Tässä kirjassa kerrotaan, mitä on syytä tietää näkymättömistä sukulojaliteeteista, vuosipäiväsyndroomasta, ruumiin muistista, ja mikä on paras tapa laatia merkityksellinen sukupuu, jonka voi laatia yksinkin, mutta mieluummin ryhmässä.

Ancelin Schützenberger nostaa esille korkean iän tuomalla viisaudella teräviä havaintoja ihmisluonnosta ja sosiaalisesta käyttäytymisestä: yhä edelleen jatkuva nokkimisjärjestys, kiusaaminen, lasten kurittaminen, vihan ylläpitäminen.

Hän tarjoaa myös ratkaisumalleja. Kirja auttaa esittämään itselle oikeat kysymykset, jotta voi elää, eikä vain säilyä hengissä, se nostaa esille ansat, joita on syytä välttää. Me voimme ja meidän pitääkin tulla tietoisiksi edellisten sukupolvien painolasteista jotta vihdoin päätämme lakata kierrättämästä vihaa ja pahaa sukupolvelta toiselle.

Anne Ancelin Schützenberger on kansainvälisesti tunnettu psykoterapeutti, ryhmäanalyytikko, psykodraamaohjaaja ja Nizzan yliopiston professori emerita.

ISBN 978-952-67278-2-0   Nid. 235.s. 28,-